Már dörzsöltük tenyerünket, de…

Már dörzsöltük tenyerünket, de…

Azaz, olyat tanultunk meg egy Michelin csillagos étteremtől, amelyet már addig is tudtunk!

2014 márciusa
A hazai gasztronómia egére új csillag került az addigi kettő mellé.
A Costes és az Onyx után a fekete táblás Borkonyha is megkapta ezt a fontos elismerést, a Michelin csillagot. A hírt a Bocuse d’Or hazai versenyén tudta meg az étterem séfje, Sárközi Ákos, aki először ezt nem hitte el. Szerencsére a közlés történelmi pillanata meg lett örökítve videón.

Sárközi Ákos - Borkonyha - Shiso, kacsamáj, füstölt angolna, birsalma
Kép: Borkonyha, Milyen növény van a képen? Itt találod

A Borkonyha már az elismerés előtt is partnerünk volt.
A mikrozöldeket, levélsalátákat és ehető virágokat változatos összetételben, apró módosításokkal rendelték. Közelről láttuk milyen szakmai alázattal végzik napi munkájukat. Örültünk sikerüknek, amelyet magunkénak is éreztünk!
A nagyszerű hírre foglalási könyvük pillanatok alatt betelt, hónapokkal előre!
Mi pedig vártuk, hogy a rendelés mennyisége a következő napokban majd látványos módon megugrik.
Első rendelés. Semmi változás!
Második rendelés. Ugyanaz a helyzet! Semmi változás!

Mi lehet a háttérben?
Rákérdeztünk.

Tisztességes, minőségi gasztronómiát akarunk nyújtani, mint azt eddig is tettük!

A válaszból mindent megértettünk, ráadásul magunkra is ismerhettünk!
Bölcsen, és rendületlenül tartották magukat ahhoz az elvhez, amiért megkapták a Michelin csillagot.
Nem engedtek a kísértésnek, ezért az asztal foglalások számát a régi szinten tartották! Ez azt jelentette, hogy a közvélemény és a mi várakozásunkkal ellentétben nem növekedett a vendégszám!

És mégis, miben ismerhettünk magunkra a válaszból?
Mikor elkezdtük a növényeket termeszteni az éttermek számára, kapacitásaink szűkösek voltak, ezért szabályokat hoztunk magunk számára. Ez volt az egyik legelső:

Mindig csak annyi séf és étterem partnerünk lehet, amennyit minőségi áruval folyamatosan el tudunk látni, úgy hogy a szolgáltatásunk színvonala is megmaradjon.

Győződj meg róla magad is!



hu_HUHungarian

A rendelési idők kezdetéről e-mail-ben fogunk tájékoztatni. Webshopunkat hétfő 10:30-kor és csütörtök 10:30-kor lezárjuk!