Bocuse csapatok felkészülése kertész szemmel

Bocuse csapatok felkészülése kertész szemmel

Emlékezetes pillanatok 11 év közös munkájából  

 

Köszönöm, hogy jeleztétek!  Akkor helyette kérek,…

Több, mint egy éven keresztül, minden vasárnap kora este menetrendszerűen megérkezett kertészetünkbe a magyar Bocuse csapat szokásos heti megrendelése. Kíváncsian olvastuk a Dalnoki Bencéék által kért növények listáját, mert az a csapat folyamatos útkeresésének tökéletes lenyomata volt.

Ez idő alatt a legnagyobb kihívást az jelentette számunkra, hogy miközben igazodunk a csapat változó igényeihez, meglévő partnereink rendeléseit is tudjuk teljesíteni. Előfordult, hogy egy-egy növényből nem volt elegendő mennyiség. Ilyenkor a csapatnak biztosítottunk elsőbbséget, és bízva a séfek rugalmasságában, egyeztettünk velük, felkínálva más lehetőséget.

A degusztációs menüt kínálók nem tudnak az étlapon változtatni, viszont a “fekete táblások” –  bisztrók – már annál inkább. Örömmel tapasztaltuk, hogy a séfek nem bánták a cseréket, sőt jóleső érzéssel vették, hogy ily módon hozzájárulhatnak a csapat felkészüléséhez. (2022)

 

Meg tudjátok oldani, hogy a most leadott rendelésünket este kilencre már megkapjuk? 

??? Megoldjuk! 

A szokatlan kérdést a magyar csapat segítője tette fel nekünk, egyik késő délután. Mikrozöldek, levélsaláták, ehető virágok, megvan minden, indulás a felkészülés helyszínére. Valami gubancra számítottam, hirtelen közbejött, nem várt eseményre, tanácstalan arcokra. De amikor benyitottam a szentélybe -ahol a csapat gyakorolni szokott-  összehangolt, lázas munka, és fülsiketítő techno zene fogadott, ami a verseny hangzavarát hivatott pótolni. A konyhapult mögött ketten dolgoztak serényen.

Az egyikük Széll Tamás, a  másikuk Rasmus Kofoed (Geranium), aki  felkészítőként vett részt a csapat munkájában.

Előttük egy-egy vágódeszka, éppen aprítottak valamit. Időnként rá-rápillantottak a másik munkájára, néha összenéztek, majd egy szemvillanással nyugtázva a “megbeszélteket”, máris hajoltak vissza, a deszkák fölé. Kiderült, hogy Rasmus csak késő este érkezett meg Koppenhágából, azonban ittlétének minden percét ki akarták használni a felkészüléshez. Nem várták meg a másnap reggelt, hanem érkezése után máris indult az éjszakai “műszak”. Ez volt az oka a késői rendelésnek és szállításnak. (2016-2017)

 

Vinnék néhány vendéget hozzátok! Két óra múlva ott lennénk a kertészetben! 

Rendben, de kiket?

Megdöbbenve láttuk, hogy a kis buszról leszállva egyszer csak előttünk állt a budapesti kontinens viadalra érkezett francia csapat. Egy hangos Enchanté! – val igyekeztünk túltenni magunkat a megilletődésünkön, aztán máris kezdődött a kóstolóval egybekötött kertlátogatás. Közben találgattuk, hogy ötük közül ki lehet a csapatkapitány? A válaszért diszkréten félre hívtuk a kísérő tolmácsot, Andort. Kiderült, hogy Franciaországot most először női versenyző képviseli a Bocuse-on, Naïs Pirollet. (A képen balról a második.)

Naïs Pirollet, Team France

Nagyszerűen telt az idő, aminek nagyszerűségét fokozta, hogy elegánsan nem beszéltünk arról, ők milyen íz koncepcióval érkeztek, és arról sem, hogy a magyar csapat mivel készült a versenyre. 

Legyél a partnerünk, hogy veled is legyenek hasonló, közös történeteink!



hu_HUHungarian

A rendelési idők kezdetéről e-mail-ben fogunk tájékoztatni. Webshopunkat hétfő 10:30-kor és csütörtök 10:30-kor lezárjuk!