Uhrin Anna cukrász – Szakma Sztár 2018

Uhrin Anna cukrász – Szakma Sztár 2018

Uhrin Anna, a Szinergia Szakgimnázium és Szakközépiskola Taverna Vendéglátó és Idegenforgalmi Tagintézményének tanulója nyerte a 2018-as Szakma Sztár cukrász tanuló versenyét.

Az országosan meghirdetett versenyre 366 diák jelentkezett. A januári írásbeli után 14 fő jutott a középdöntőbe, márciusban nyolcan kerültek a Szakma Sztár döntőjébe. Anna a megszerezhető 100 pontból 97,25 pontot kapott. Értékelték, hogy a desszertekhez illő fűszereket és virágokat használt, ami támogatta, teljessé tette a sütemények ízét.

 

Remove the row

Column: 1

Trópusi ösvény – Passiós, bazsalikomos kavics málna ganache-al töltött mandulás tarton, pisztácia ropogóssal

Ez a különleges desszert ízében és színében is a trópusokat idézi. Játékossága a szokatlan ízek és színek variációiból adódik. A Passió-Bazsalikom-Málna hármasa többször is visszaköszön a tányérdesszert elfogyasztása során.

A fő elem egy passiókrémes hab, melynek közepe izgalmas állagú és ízű bazsalikom belsőt rejt. Mindez egy pisztácia ropogós lapon fekszik, mely alatt egy mandulalisztes tart rejti a málnás ganache-t.

A vaníliamajonéz kenés megadja az alap ízt a desszertek kóstolásához. A passió marshmallow a bazsalikomos streusellel a főelemet idézi, ugyanígy a málnakaviár, valamint a málnasorbet is.

Játékosságot csempész az összképbe a trópusokat idéző kókuszhab, a különleges íz élményt adó barnavaj cseppek, valamint a különleges spirulinaalgás piskóta. Az élénk színeket megtörve és édességével kitűnő habtészta teljessé teszi az összképet.

A dekorációnak ismét fontos szerepe van a kóstolásnál. Az ehető virágok közül a főelemhez tartozó sarkantyúvirág-belső az ínyenceknek kedvez kissé csípős ízével, mely remekül harmonizál a desszert ízeivel. Visszaköszön továbbá a bazsalikom, és az árvácska képében az édes íz élmény is.

Ízek, színek és textúrák játéka ez a tányérdesszert, mely a különlegességet keresők igényeit maximálisan kielégíti.

Column: 2

Trópusi ösvény thai bazsalikommal, árvácskával, sarkantyú virággal
Trópusi ösvény thai bazsalikommal, árvácskával, sarkantyú virággal

Remove the row

Column: 1

Kígyószem borágóval, citromfűvel
Kígyószem borágóval, citromfűvel

Column: 2

Kígyószem – Vaníliás feketeribizlis kő

Frissítő vaníliás desszert, feketeribizlis-lime-os gyümölcsbetéttel, fehércsokoládés ropogóssal, égetett tészta felvert alapon, sable breton törettel panírozva. Az édes vaníliás krém és a savanykás, valamint a lime egzotikus ízének köszönhetően enyhén kesernyés gyümölcsbelső tökéletes összhangot teremt.

Ez a frissítő nyári desszert kóstolásának minden másodpercében újdonságokat tartogat az ízlelőbimbók számára.

Dekorációjaként az elegánsan visszafogott aranyfüst mellett egy különleges, édes ízű ehető virág, a borágó kéklik, visszautalásként a desszert szín és íz világára, mellette pedig egy apró citromfűszív teszi teljessé az összképet.

A desszert a visszafogott eleganciát képviseli, melybe a csillogó bevonat csempész játékosságot.

Remove the row

Column: 1

Kígyóméreg – Epres-citromnádas joghurtos pohárkrém

Frissítő joghurtos pohárkrém, melyben a klasszikus ízek keverednek egzotikus elemekkel.

Csokoládés roppanós textúrák mellett, a krémes állagról a kétféle joghurtkrém gondoskodik.
A klasszikus eper mellett az egzotikus citromnád és a gyömbér ízei teszik teljessé az összképet. Felfedezhetőek a lime íz jegyei, mellyel összhangban az ehető oxalis virág, valamint a likőr nevű microsaláta is fontos elemét képezi a pohárkrémnek.

A csokoládés íz egyfajta keretbe foglalja a poharat a pohár szájánál áttörhető tuille réteggel, melynek alsó felén az édes ízek kedvelői találkozhatnak egy klasszikus desszerttel.

Column: 2

Kígyóméreg oxalis-szal, likőrrel
Kígyóméreg oxalis-szal, likőrrel

Remove the row

Column: 1

Tonkababos rúd, sóskaramell belsővel, kristályvirággal

Column: 2

Tonkababos rúd, sóskaramell belsővel, kristályvirággal

A csokoládé íz jegyeit kihangsúlyozó desszert, amely csőben sült kakaós égetett tésztából áll, tölteléke tejcsokoládés tonkababkrém, sós karamellbelsővel. A desszert fő eleme egy lisztmentes csokoládés felvertből és mogyorós-étcsokoládés ropogóslapból álló emelvényen fekszik.

A kakaós hengert bársonyos csokoládéfújás, a trópusi témához kapcsolódó csokoládédísz teszi látványossá, illetve egy leheletvékony tuille dísz játékossá.

Különlegessége még a karamellbetéttel harmonizáló ehető virágdísz, a jeges kristályvirág, mely a desszerttel együtt kóstolva, az ízeket kiemelve egészen egyedülálló élményt okoz.

 



hu_HUHungarian

A rendelési idők kezdetéről e-mail-ben fogunk tájékoztatni. Webshopunkat hétfő 10:30-kor és csütörtök 10:30-kor lezárjuk!